Història

La Nostra Història

Recuits Nuri som una petita empresa familiar que treballa de manera artesana la llet de cabra des de l’any 1972. Aleshores, a casa teníem un ramat de cabres i la meva mare la Nuri, que era molt ambiciosa i no volia dedicar-se només a la vida de pagès, va decidir començar a experimentar. Prova a prova va obtenir el gust i textura que li agradaven pel recuit de drap. I així és com seguim fent-lo actualment!

La iniciativa de la meva mare va tenir ràpidament una espectacular rebuda als diversos restaurants dels pobles veïns i gràcies al boca-orella el projecte va seguir creixent arribant també als diferents comerços, carnisseries i xarcuteries.

Més endavant, jo, la seva filla que també em dic Nuri vaig començar a ajudar-la i a quatre mans i recolzant-nos sempre vam poder seguir creixent oferint nous productes com el mató, la quallada, el formatge fresc i el semi-curat.

L’any 2003 la meva mare Nuri va rebre la carta de mestre artesana de mans del senyor Artur Mas. Això fou per a tota la família un gran orgull ja que ens reconeixia la feina feta a mà, de proximitat i els esforços que aquesta implica.

Fa uns anys, les ganes de seguir evolucionant i fer nous productes frescos i poc habituals ens van portar a continuar treballant per treure tot el potencial a la llet de cabra i transmetre’l en nous productes. Valorant els matissos i sabors d’aquesta llet tan delicada i que ens agrada tant vam començar a fer-ne iogurts els quals han anat guanyant seguidors.

No fa pas tant, l’any 2017 i després de molta experimentació i ganes ens vam aventurar per camins un pelet més dolços ofernit-los el pastís de recuit de drap i el flam de recuit drap fets com sempre, de manera artesana i amb una bona dosis de delicadesa i passió!

Aquesta deriva més dolça ha tingut una gran rebuda pels nostres clients que són per a nosaltres una petita gran família, als quals agraïm la seva confiança i fidelitat. Aquest any 2020 que ens ha donat moltes estones per pensar i ara que toca donar suport als productes de proximitat i valorar una mica més la nostre terra hem volgut fer un producte nou que reflectís al 100% el caràcter de l’Empordà: el xuixo de recuit. L’espectacular rebuda que ha tingut  ens ha ajudat a reafirmar-nos en el nostre projecte i a no abaixar el cap sinó a empènyer amb més força malgrat els moments difícils. 

Actualment, seguim podent fer arribar, ja sigui repartint-los nosaltres mateixos com mitjançant viatjants, els nostres porductes per tota la província de Girona, Catalunya i a la resta de l’Estat.